Ми у Facebook
02.03.2024, 12:00

Як військовому потрапити на лікування у спеціалізовані клініки Європи

Організація медичної евакуації військових за кордон для отримання лікування у спеціалізованих клініках Європи стає все більш поширеною практикою. Це зумовлено більшим доступом до сучасного обладнання та можливостей, які можуть допомогти українським захисникам. Однак цей процес має свої особливості.
Сергій Подолін розповів про деякі аспекти медичної евакуації військових за кордон. Наразі військовослужбовцям необов'язково отримувати висновок консиліуму військово-медичної установи. Вирішення про необхідність лікування за кордоном приймається лікарнею, де лікується або проходить реабілітацію військовий.

Медичний заклад також готує перелік необхідних документів, включаючи згоду військового або його законного представника на лікування за кордоном, згоду на обробку та передачу персональних даних медзакладам іноземних держав, виписку з медичної карти, а також висновок про необхідність направлення військового на лікування за кордон.

Шаблони таких документів можна знайти на веб-сайті Міністерства охорони здоров'я. Лікарня разом із документами надсилає їх до державного органу сектору безпеки й оборони, де військовий проходить службу. Після цього державний орган надсилає на розгляд Міністерству охорони здоров'я лист-направлення з копіями документів.

Міністерство звертається до країн ЄС з запитом про готовність надати медичну допомогу захисникові України. Після отримання позитивної відповіді спільно з Єврокомісією організується транспортування військових до закордонної клініки.

Зауважимо, що за рамках цієї співпраці вже евакуювали понад 4100 постраждалих українців.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ