Легко, але смачно: готуємо соковитий жульєн на вечерю
куряче філе – 500 г;
печериці (або лісові гриби) – 300 г;
цибуля – 200 г;
твердий сир – 200 г;
вершки (або сметана) – 300 г;
борошно – 2 ст.л.;
сіль – за смаком;
перець – за смаком;
олія – за смаком.
Спосіб приготування:
1. Куряче філе відваріть до готовності. Охолодіть і наріжте соломкою. Цибулю та гриби почистіть та також наріжте соломкою.
2. Обсмажте цибулю на олії, додайте гриби та смажте 10-15 хвилин, щоб випарувалась вся рідина. Додайте філе, посоліть, поперчіть та зніміть з вогню.
3. На сухій сковорідці обсмажте борошно. Додайте вершки, посоліть, поперчіть та доведіть соус до кипіння. Додаємо в соус гриби з цибулею та куркою. Перемішайте і зніміть з вогню. Натріть сир на тертці.
4. У форму для випічки викладіть масу з грибів та м'яса, посипте сиром. Ставте в розігріту духовку та випікайте 30 хвилин до золотистого кольору. Форму не накривайте кришкою. Подавайте гарячим.

Як святкувати Великдень без шкоди для здоров'я: поради святкового харчування та активності після застілля

Напередодні Великодніх свят Міністерство охорони здоров'я України звертається до громадян із закликом бути уважними до свого раціону та помірно вживати традиційні святкові страви, щоб уникнути проблем зі здоров'ям.
переглядів: 126
Фестиваль тюльпанів "Волинська Голландія" оголосив дату відкриття

Уже наступної п'ятниці, 25 квітня 2025 року, на Волині відбудеться довгоочікуване відкриття щорічного фестивалю тюльпанів "Волинська Голландія" – справжньої квіткової феєрії, яка на кілька тижнів перетворить мальовниче поле поблизу Луцька на неймовірне різнобарвне море.
переглядів: 170
Збираємо великодній кошик: що потрібно покласти та що символізують страви?

Великдень – одне з найважливіших та найшанованіших свят в українській культурі. Його неможливо уявити без барвистого великоднього кошика, який віряни несуть до церкви для освячення. Кожен продукт у цьому кошику має глибоке символічне значення, що сягає як християнських традицій, так і давніх народних вірувань.
переглядів: 220
Запечене м’ясо, яке тане в роті: простий секрет соковитості та апетитної скоринки

Соковите, ніжне всередині та рум’яне зовні — саме таким прагне бачити м’ясо кожен кулінар. Однак навіть досвідченим господиням не завжди вдається досягти ідеального результату. Професійні кухарі розкрили свій незвичний, проте дієвий лайфхак, який допоможе приготувати справді досконалий м’ясний шедевр.
переглядів: 303
Срібний браслет Pandora: як вибрати та з чим носити

Вибір ювелірних прикрас — це не лише про естетику, а й про практичність, символіку та довговічність. Особливо, коли мова йде про срібні браслети, які можна адаптувати до будь-якого стилю — від класичного до кежуал. Один із варіантів, який варто розглянути, — це срібний браслет, що може стати основою для персоналізованого образу.
переглядів: 143