Ми у Facebook
06.03.2024, 21:20

В Україні зросте тариф на воду: скільки тепер доведеться платити рівнянам

Для жителів Рівненської області зросте тариф на воду.
Українці можуть очікувати змін у тарифах на водопостачання, проте це позначиться лише на мешканцях восьми міст. За інформацією, отриманою від Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), вартість води може зрости через фінансові проблеми водоканалів, що підсилилися через війну.

Про збільшення тарифів відомо з проєкту постанови "Про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення", опублікованого на сайті Today.ua, пославшись на дані Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Перегляд цін планувався ще у 2023 році, але був відкладений. У 2024 році ситуація з фінансуванням водоканалів залишається незмінною. Підприємствам не вистачає коштів на очищення води, оплату електроенергії та заробітну плату співробітникам. Ціни на водопостачання планується підвищити у два етапи: на 12% з 1 квітня та на 14% з 1 липня.

Підвищення тарифів торкнеться лише жителів Києва, Черкас, Бровар, Хмельницького, Нікополя, Дніпра, Вінниці та Рівного. Для кожного міста буде встановлено свій тариф. Наприклад, кияни з квітня зможуть очікувати 40,77 грн за кубометр, а з липня — 46,80 грн за кубометр. Вирішення питання щодо підвищення тарифів планується найближчим часом.

b]Читайте також:[/b]

У Центрах життєстійкості на Рівненщині допомагають відновити ментальне здоров'я

На Сарненщині чоловік отруївся чадним газом

Із чим звертаються до центру ментального здоров'я у Рівному?






На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини