Ми у Facebook
10.03.2024, 11:51

Вибір одягу для новонародженого: особливості

В очікуванні дитини чекає багато приємних турбот, до цього урочистого моменту, як правило, всі намагаються підготуватися заздалегідь. Новонародженому необхідна маса речей. від ліжечка та візка до памперсів та брязкілець, і звичайно ж різний одяг новонародженим.

У принципі потрібно дотримуватися кількох правил: в першу чергу намагатися не купувати про запас і багато виробів одного розміру, в перший рік життя дітки дуже швидко ростуть і багато речей можуть виявитися просто незатребуваними, а в перші три місяці малюкові взагалі потрібно трохи одягу. А значить, має сенс купувати речі, які можна буде одягати на дитину приблизно до семи місяців, а далі докупити за необхідності. Звісно ж, важливо знати, за якими критеріями підібрати дитячий гардероб.

Три основні критерії підбору одягу

Є кілька важливих моментів, які враховуються обов'язково:

  • Матеріали - одяг та білизна для немовлят та дітей до 1 року обов'язково мають бути виготовлені з натуральних матеріалів. Найкраще, якщо вона на 100% складається з органічної бавовни, яка добре пропускає повітря і допомагає уникати алергії, подразнення та попрілостей. Для ніжної шкіри малюків підійде одяг із сатину, ситцю, батиста, фланелі. Як другий шар використовують речі з велюру, махри, флісу.
  • Розмір - підбирати одяг для малюків потрібно за розміром або трохи на виріст. Тісні речі сковуватимуть рухи дитини, а в надто великому одязі малюк може заплутатися. 2-3 речі одного розміру буде достатньо.
  • Крій - з'єднувальні шви на одязі для новонароджених та обмітка зрізів повинні бути виконані на лицьову сторону. Мереживо, аплікації, шиття та інші декоративні елементи із синтетичних матеріалів не повинні контактувати зі шкірою дитини. Так само потрібно переконатися перед покупкою, щоб на одязі не було тугих гумок та незручних застібок, які можуть натирати, перетягувати зап'ястя та щиколотки або тиснути на животик.

Основний набір одягу для новонароджених

  • Повзунки - це штанці, які використовуються кожного дня. Вони мають закриті ніжки, тож носочки малюкові можна не покупати.
  • Кофточка для дитини не матиме застібок вона шиється швами назовні, оскільки вони можуть натерти ніжну шкіру.
  • Бодік схожий на футболочку, з короткими чи довгими рукавами. Завдяки застібці між ніжок зручно міняти памперс і при цьому спинка малюка завжди залишається закритою.
  • Пінетки або шкарпетки -ці два варіанти одягу трохи відрізняються за дизайном. Пінетки найчастіше робляться з подвійною підошвою, на яку можуть бути нанесені гумові елементи, проти ковзання і зовні, більше схожі на мініатюрне взуття.
  • Чіпчики найчастіше виготовляються із натуральних гіпоалергенних тканин. Для новонародженого потрібен як тоненький чепчик на спеку, що оберігає від вітерця, так і більш щільний, на холодний час.
  • Сліпи чи «чоловічки» - це, за своєю суттю, комбінезон, універсальна річ для дитини. Його шиють з тонкої або щільної тканини, це залежить від того, холодно чи тепло. Коли тепло, сліпи навіть носяться у якості основного одягу, оскільки вони відрізняються зручністю і тканина завдяки крою завжди лежить гарненько. Спеціальні кнопочки, що пришиваються між ніжками дозволяють без зайвих рухів поміняти дитині підгузник, не роздягаючи її до кінця. У великої кількості випадків сліпи робляться з рукавичками, бо інакше дитинка може себе подряпати.
  • Комбінезон - при низькій температурі малюка вивозять на прогулянку, одягаючи теплий одяг. Найзручнішою річчю у разі стане комбінезон. У ньому малюк почуватиметься максимально комфортно, і йому не піддуватиме холодний вітер. Дуже зручні комбінезони, які за потреби можуть трансформуватися в конверт.

На правах реклами






На правах реклами