Ми у Facebook
12.03.2024, 07:30

Як приготувати смачний борщ: рецепт від найкращих українських господинь

Український борщ — це не лише страва, а справжній символ культури та традицій українського народу.
Від села до міста, від покоління до покоління, рецепти його приготування передаються зі справжньою любов'ю та пишністю смаку. Сьогодні ми розкриємо вам таємниці приготування справжнього українського борщу зі словами найкращих українських господинь.

Інгредієнти:

Свіжа свинина або яловичина (300 г)
Свіжі буряки (2-3 шт)
Картопля (2-3 шт)
Морква (1 шт)
Цибуля (1 шт)
Капуста (половина середньої капусти)
Томатна паста (2 ст. ложки)
Сіль, перець, лавровий лист
Цукор (1 ч. ложка)
Рослинна олія для смаження
Інструкція:

Підготовка інгредієнтів:

Обробіть м'ясо, видаліть непотрібні плівки та нарізайте на кубики.
Злущіть і наріжте овочі: буряки, картоплю, моркву та цибулю.
Натертую капусту.
Смаження м'яса:

На розігрітій сковорідці з олією обсмажте кубики м'яса до золотистого кольору. Додайте сіль і перець за смаком.
Приготування бази для борщу:

У глибокому казанку чи каструлі обсмажте нарізану цибулю та моркву до золотистого кольору.
Додайте томатну пасту та готуйте ще 2-3 хвилини.
Додавання овочів:

Додайте нарізані кубиками картоплю і буряки, залейте водою (приблизно 2-3 літри) та доведіть до кипіння.
Додайте натерту капусту та лавровий лист, додайте цукор для балансу смаку.
Приготування до подачі:

Готуйте на помірному вогні до того часу, поки овочі не будуть м'якими.
Під час подачі в борщ можна додати нарізану зелень петрушки або кропу.
Подача:

Подаємо гарячим, можна додати до тарілки лимонний сік або сметану за смаком.





На правах реклами