Ми у Facebook
24.03.2024, 12:29

У грі Minecraft відтворили соляні копальні Соледара

UNITED24 разом із французьким розробником Endorah відтворили знамениті соляні копальні Соледара у Minecraft.
Рудники Соледара в Донецькій області — місце найбільшого солевидобутку в Європі. Однак з початком повномасштабного вторгнення Соледар став фортецею на лінії фронту. Майже через рік боїв місто та його шахти були окуповані.

Відтворення шахт у Minesalt — можливість розповісти світові не тільки їхню історію, але й нагадати про боротьбу за свободу України.

Завдання гравця — пройти шахти та зібрати всі соляні кристали за найкоротший час.

У віртуальних шахтах Соледара гравця супроводжуватимуть персонажі амбасадорів UNITED24: засновник Virgin Group Річард Бренсон, лауреат Нобелівської премії в галузі фізіології або медицини Пол Нерс, актор Міша Коллінз, боксер Олександр Усик, астронавт Скотт Келлі, футболіст Олександр Зінченко, актриси Кетрін Винник та Іванна Сахно. А також Степан — реальний працівник солевидобувного підприємства «Артемсіль» з десятирічним стажем.

Українців закликають грати, зустріти персонажів амбасадорів, донатити і отримати свого персонажа.

Благодійна мета Minesalt — зібрати кошти на відбудову Великокостромської гімназії, яка була зруйнована російської ракетою 11 жовтня 2022 року.

Через війну її учні зарано подорослішали, проте залишаються дітьми й сумують за живим спілкуванням. І дуже сподіваються на відновлення школи. Щоб здійснити їхнє бажання, нам потрібно зібрати ще 1 150 000 доларів.



Читайте також: Прикордонник з Рівненщини про вихід із Бахмуту: "1,5 кілометра до позиції вистачало, щоб вмерти разів вісім"





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ