Ми у Facebook
24.03.2024, 15:30

У Польщі відслідковували російську ракету, але не збили

Сьогодні, 24 березня, о 4:43 російська ракета залетіла у повітряний простір Польщі. Вона увірвалася над селищем Осердів у Люблінському воєводстві й була на території Польщі 39 секунд.
Увесь цей час ракету відстежували польські радіолокаційні системи. Прийняли всі стратегічні заходи з метою забезпечення безпеки. Активовували чергові пари літаків F16 - поляків та союзників. Це повідомив віцепрем'єр-міністр та міністр оборони Владислав Косіняк-Каміш.

Високопосадовець наголосив, що, якби були ознаки, що ракета атакує якусь польську ціль, вона була б збита

Про це повідомляє видання Wiadomosci.

"Кожна ситуація аналізується індивідуально операційним командувачем . Це згідно з процедурами. Алгоритм дій був збережений, і їх вірно провели. Прозорість дій є для нас одним із найважливіших елементів" - наголосив Косіняк-Каміш.

Висловився з цього приводу і генерал Мечислав Бєнєк, який є радником міністра національної оборони.

- Системи протиповітряної та протиракетної оборони, дежурні пари F16 (польські та американські), були вчасно у районі, де вони могли збити об'єкт. Ефектори, тобто ракети, які пілоти несуть на борту, могли збити об'єкт, якби він зайшов глибше і становив загрозу - зазначив генерал Мечислав Бєнєк.

Як повідомляє видання Радіо Свобода у своєму Телеграмі, американські і британські союзники залишать у Польщі надовше, а не до кінця березня, системи протиповітряної і протиракетної оборони «Sky Sаbre». Міністр оборони Польщі також наголосив на необхідності підтримувати Україну.

Нагадаємо, на Львівщини за добу тричі влучили в один об'єкт інфраструктури





На правах реклами