Ми у Facebook
27.03.2024, 15:30

Рятувальники приборкали чотири пожежі в природних екосистемах Рівненщини

У Рівному протягом минулої доби сталися 4 пожежі в природних екосистемах, які були успішно приборкані рятувальниками Рівненщини.
Про це повідомлено у Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій Рівненської області.

Зокрема, у Рівному біля вулиці Пекарського сталося загоряння сухої трави та чагарника на відкритій місцевості на площі 1 гектара; поруч з містом Березне в Рівненському районі — загорілося на площі 0,3 гектара; біля села Грабів в Зорянській територіальній громаді — загоріння на площі 0,02 гектара; і в Сарнах біля вулиці Дачна — загорілося на площі 0,025 гектара.

"Близько 90% пожеж в природних екосистемах виникають через людську діяльність! Ми ще раз закликаємо громадян, які господарюють на своїх ділянках або перебувають на відкритих місцях, утриматися від спалювання сухої рослинності та розпалювання вогнищ у лісах", — підкреслюють рятувальники.

Нагадаємо, за спалювання трави передбачено адміністративні санкції, які можуть включати штраф від 3060 до 6120 гривень. Також, за пошкодження лісових масивів та зелених зон навколо населених пунктів передбачена кримінальна відповідальність, що включає штраф від 91 800 до 153 тисяч гривень або обмеження чи позбавлення волі на строк від 2 до 5 років. Якщо під час пожежі сталося загибель людей чи тварин, то за це може бути накладено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.





На правах реклами