Ми у Facebook
29.03.2024, 15:30

Створили електронну петицію про присвоєння звання Героя рівнянину, який віддав життя за Україну

Як ідеться у тексті петиції Захисник України віддав найдорожче - своє життя - за свободу та незалежність України. Микола Юхимець був справжнім героєм, який до останнього подиху боровся за свою землю і право жити.
На сторінці офіційного інтернет-представництва Президента України з'явився текст петиції про присвоєння звання Героя України Юхимцю Миколі (посмертно).

Ось про що йдеться у тексті петиції.

Пане Президенте!

Просимо Вас розглянути петицію та присвоїти звання Героя України (посмертно), моєму синові, військовослужбовцю ЗСУ, солдату, кулеметнику 1 штурмового відділення 1 штурмового взводу 710 БрО штурмової роти військової частини Т0910, Юхимцю Миколі Сергійовичу, 25.02.1995 року народження.
Народився в місті Рівне. З раннього дитинства він вирізнявся цілеспрямованістю, відповідальністю та щирістю, вів здоровий спосіб життя, а в подальших роках мав чітку патріотичну позицію.




Війну Микола застав за кордоном, проте 25 лютого 2022 року він повернувся додому, щоб захищати свою країну. В перші дні війни очікував потрапити до війська для захисту своєї країни та розпочав діяльність з організації бомбосховищ та укриттів, а також патрулював місто під керівництвом поліції в такі тяжкі часи на початку війни.

22 червня 2022 року Микола вступив до лав Збройних Сил України. Розпочав службу у ДССТ. За час служби він хотів більш активно брати учать в захисті держави, і тому постійно готувався й у вільний час та згодом перевівся в 710 БрО штурмову роту.




В березні 2023 року його життя на нулі розпочалося не з легких. Він з побратимами утримували критично важливі позиції біля Часового Яру, які потужно обстрілювались і штурмувались та від яких залежала доля Бахмуту. Вони робили неможливе, щоб заподіяти оточенню. Микола розповідав: що звик до сну по 2 год, як просинався від холоду і йшов окопуватись, щоб зігрітися, про постійні атаки й ні хвилини спокою. Виконуючи бойове завдання поблизу населеного пункту Богданівка, він отримав поранення, але, незважаючи на це, мужньо допомагав побратимам. Після реабілітації продовжилося тяжке життя на нулі на інших напрямках. Зі слів побратимів Микола один з небагатьох, хто проводив на позиціях найбільше часу. Після відбиття і захоплення стратегічно важливих позицій смт Урожайне відбувались потужні обстріли мінометів, авіації та дронів. РЕБ глушила зв'язок, роблячи його недоступним. Незважаючи на декілька днів запеклих боїв і неможливість евакуації, українські воїни відстояли відвойовані позиції, незважаючи на детальну підготовку ворога.
Він віддав найдорожче - своє життя - за свободу та незалежність України. Микола Юхимець був справжнім героєм, який до останнього подиху боровся за свою землю і право жити. Він був мужнім та щирим патріотом. Його смерть - це важка втрата для України, а особливо для всієї сім’ї.

Враховуючи вищезазначене, прошу Вас присвоїти Юхимцю Миколі Сергійовичу звання Героя України (посмертно).


Збір підписів триває.

Охочі можуть підписати петицію за посиланням.





На правах реклами