Ми у Facebook
01.04.2024, 15:20

Директору підприємства загрожує до 12 років тюрми за завищення цін на тендері

Підприємець вказав у тендері завищені ціни на обладнання та комплектуючі, що підвищило загальну суму робіт майже на 1 мільйон гривень.
Про це інформують у Рівненській обласній прокуратурі.

Дубенська окружна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно керівника підрядної організації за звинуваченням у внесенні неправдивих відомостей до офіційних документів та привласненні чужого майна через зловживання службовим становищем у великих розмірах.

Слідство встановило, що у жовтні 2020 року після проведення тендеру Управління освіти Дубенської міської ради уклало договір на будівництво котельні з директором приватного підприємства. Сума договору становила понад 16 млн грн. Проте у документах підрядник вказав завищені ціни на обладнання та комплектуючі, що призвело до збитків у розмірі майже 1 млн грн за висновком експертизи.

До розслідування цієї справи долучалися слідчі Дубенського РВП ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу УСР в області ДСР НПУ.

За скоєне обвинуваченому загрожує до 12 років позбавлення волі, позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, а також конфіскація майна.

Важливо зауважити, що відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також:Вогонь наробив біди: На Рівненщині палало понад 8 гектарів землі





На правах реклами