Ми у Facebook
02.04.2024, 09:32

Сьогодні Кулеба їде в Гаагу говорити про злочини росіян

2 квітня міністр закордонних справ України, Дмитро Кулеба, здійснить офіційний візит до Гааги, Нідерланди.
У програмі візиту заплановано ряд двосторонніх зустрічей, включно з переговорами з міністром закордонних справ Нідерландів, Ханке Бряунс Слот. Кулеба також візьме активну участь у міністерській конференції під назвою «Відновлення справедливості для України».

Ключовою метою цього заходу є обговорення сьомого пункту Формули миру, запропонованої президентом України Володимиром Зеленським, який зосереджується на відновленні справедливості, а також аналіз результатів документування та розслідування злочинів, скоєних російськими військовими на українській території. Особливу увагу конференція приділить обговоренню наступних кроків у процесі створення Спеціального трибуналу по злочину агресії проти України.

Конференція збере представників не лише з організаторських країн — України, Нідерландів та Європейської комісії, але й видатних міжнародних діячів, включаючи Прокурора Міжнародного кримінального суду, Генерального секретаря Ради Європи, Президента Євроюсту, а також представників Міжнародного Реєстру збитків, завданих агресією Росії проти України (RD4U), Міжнародного центру з переслідування за злочин агресії проти України (ICPA) та інших організацій.

На завершення конференції очікується прийняття політичної декларації, яка підсумує обговорення та визначить подальші дії у відповідь на агресію проти України.

Про це повідомило МЗС України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Кулеба: що має зробити світ після обстрілу України?

Білоруська армія не готова воювати проти України, — Кулеба





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ