Ми у Facebook
03.04.2024, 13:10

Фритата: готуємо смачний омлет за італійським рецептом

Соковита, ніжна фритата — це омлет з овочами, грибами чи м’ясом, щедро посипаний натертим сиром та запечений у духовці. На приготування цієї страви вам знадобиться всього 20 хвилин.
Інгредієнти:
- Яйця - 6 шт.
- Молоко - 50 мл.
- Помідори - 2 шт.
- Болгарський перець - ½ шт.
- Сир моцарела - 200 г.
- Листя базиліку - 5 шт.
- Оливкова олія для смаження.
- Сіль - за смаком.
- Перець - за смаком.

Спосіб приготування:

1. Підготуємо овочі та зелень. Болгарський перець ріжемо соломкою. З помідорів знімаємо шкірку та нарізаємо кружальцями або скибочками. Подрібнюємо базилік.

2. У великій посудині збиваємо яйця з молоком.

3. Розігріваємо жароміцну сковорідку, додаємо рослинну олію, виливаємо яєчно-молочну суміш. Зверху викладаємо помідори, болгарський перець та зелень. Натираємо моцарелу на великій тертці та посипаємо нею омлет. Смажимо під закритою кришкою на невеликому вогні протягом 5–7 хвилин.

4. Коли омлет підсмажиться знизу, ставимо його в розігріту до 180 °C духовку (з функцією верхнього вогню або гриля) ще на 8–10 хвилин, аби страва підрум’янилася зверху.

5. Готову фритату розріжте на шматки та подавайте до столу. Смачного!





На правах реклами