Ми у Facebook
09.04.2024, 21:58

Перша леді відвідала на Рівненщині госпіталь, де проходять реабілітацію військові

Дружина президента Олена Зеленська відвідала Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни.
Перша леді, Олена Зеленська, відвідала Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни, де українські захисники проходять реабілітацію після серйозних травм - черепно-мозкових і хребетно-спинномозкових. Ця інформація оприлюднена у її Фейсбуці.

У своєму повідомленні вона зазначила, що зустрілася з медичним персоналом та пацієнтами госпіталю, вірячи, що відновлення людини - це крок до відновлення країни. За словами Зеленської, цей заклад відомий як місце, де поновлюють бажання рухатися вперед, проводять повний цикл відновлення після ушкоджень мозку, нейротравм, захворювань центральної та периферійної нервової системи, опорно-рухового апарату та інших проблем.

У останні два роки більшість пацієнтів цього закладу - військовослужбовці, які отримали поранення внаслідок збройної агресії РФ.

В реабілітаційних залах медики допомагають пораненим опановувати їх тіла, використовуючи крісла-колісниці та протези. Також проводиться психосоматична реабілітація, включаючи роботу з посттравматичним стресовим розладом (ПТСР), оскільки психологічний аспект невіддільний від фізичного відновлення. Терміни лікування можуть бути тривалими, тому багато пацієнтів проживають у будиночках на території госпіталю. Житло є повністю інклюзивним, що забезпечує комфорт для людей з інвалідністю.

"Я сподіваюся та вірю, що наше суспільство буде все більш уважним і забезпечить комфортне середовище для всіх. Наш обов'язок - не лише перед пораненими на війні, а перед усім суспільством, що страждає від війни", - заявила дружина Президента.





На правах реклами