Ми у Facebook
17.04.2024, 09:08

Сьогодні у Рівному відбудеться зустріч із Володимиром Шовкошитним

фото: ukrreporter.com.ua

Рівняни мають змогу відвідати творчий вечір унікального українця.
Про це написала на своїй сторінці у мережі Фейсбук письменниця з Рівного Алла Рогашко:

"Друзі-рівняни і всі охочі! 17 квітня, о 14:00 у БК "Текстильник" відбудеться зустріч з письменником , видавцем, унікальною особистістю - Володимиром Шовкошитним. Не проґавте можливості доторкнутися до справжнього", - написала Алла Рогашко.

Наскрізна тема творчої зустрічі "Національна ідея в контексті історії України".


Володимир Шовкошитний — видатна постать української історії, чиє життя тісно переплетене з ключовими моментами розвитку країни. Він відігравав активну роль у формуванні долі нації, від керівництва роботами з ліквідації наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС до організації перепоховання видатних борців за незалежність України, таких як Василь Стус, Олекса Тихий та Юрій Литвин. Як народний депутат України першого скликання, він став співавтором Декларації про Суверенітет, Акта незалежності України та Конституції, що стали фундаментом для майбутнього країни (за повідомленням з shev.kyivcity.gov.ua).

Як пише Укрінформ, Володимир Шовкошитний народився 16 липня 1956 року у селі Світанок Переяслав-Хмельницького району Київської області. Закінчив Київський геологорозвідувальний технікум, загальнотехнічний факультет Київського політехнічного інституту, Всесоюзний заочний політехнічний інститут, Вищі літературні курси Спілки письменників СРСР при Літературному інституті імені М.Горького. 1974–1975 — технік-геофізик польової партії № 94 (тайгова експедиція в Хабаровському краї Росії). 1975–1977 — служба в Радянській Армії.1978–1986 — оператор, старший оператор, начальник зміни хімічного цеху Чорнобильської АЕС (м. (Прип'ять). 1986–1987 — керівник ґрупи ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. З червня 1990 — президент Всесоюзної (СРСР) організації «Союз Чорнобиль». З грудня 1991 по 2003 рік — президент Міжнародної організації «Союз Чорнобиль». В березні1990 року обраний народним депутатом України . Входив до «Народної ради»(фракції Конгресу національно-демократичних сил). Займав посаду голова підкомісії з проблем 30-кілометрової зони Комісії Верховної Ради України з питань Чорнобильської катастрофи. Співавтор всіх основних державотворчих актів України. Член-засновник Демократичної партії України, заступник голови ДемПУ (1997—1998), голова Київської міської організації ДемПУ. Заступник голови Української народної партії «Собор» (з 12.1999). Член Національної спілки письменників України з 1988 року. Заступник голови Національної спілки письменників України (з 2011).





На правах реклами