Ми у Facebook
22.04.2024, 10:47

Скільки дюймів бувають телевізори? Обираємо діагональ екрану TV разом з фахівцями Avic

Коли ви бачите телевізор в магазині електроніки https://avic.com.ua/televizoryi або читаєте характеристики на веб-сайті, найбільше впадає у вічі розмір екрана. Параметр означає довжину діагоналі, вказану в дюймах. Вона вимірюється від лівого нижнього до правого верхнього кута або навпаки. Але скільки дюймів бувають телевізори? Однозначно, це не один, не два, та навіть не три варіанти! Більш детально про діагоналі екрану телевізорів розповідають спеціалісти Авік, магазину електроніки, гаджетів та техніки з Харкова. А почнемо ми з деяких нюансів.

Розмір діагоналі екрана, що публічно рекламується ? фактичний розмір екрану 

А ви знали, що якщо заявлена виробником діагональ екрана телевізора, наприклад, 55 дюймів, то насправді вона трішки менша? Причина в тому, що рамка/лицьова панель має закривати невелику частину екранної панелі, щоб її закріпити.

Нижче наведено приклади стандартного загального розміру екрана по діагоналі порівняно з фактичним розміром видимої діагоналі екрана (всі розміри представлені в дюймах). 

Таблиця розмірів телевізора

 

Заявлений виробником розмір екрану по діагоналі

Фактичний розмір екрану по діагоналі

 

40

39,9

55

54,6

65

64,5

70

69,5

75

74,5

85

84,5

Як бачимо, різниця є, але на практиці вона майже непомітна, та ніяк не впливає на якість зображення / перегляду TV. 

Які діагоналі телевізорів бувають? 

  • Маленькі (до 32 дюймів). Ці телевізори добре підходять для невеликих кімнат або як додаткові екрани.
  • Середні (32-55 дюймів). Є найпопулярнішими на ринку і добре підходять для більшості кімнат.
  • Великі (55-65 дюймів). Відтворюють ефект захоплюючого кінотеатру .
  • Дуже великі (понад 65 дюймів). Ці телевізори ідеально підходять для великих кімнат та для користувачів, що прагнуть отримувати максимальне враження від перегляду. 

Дюйм – скільки це в сантиметрах? = 2,54 см. Отже, нескладно порахувати та визначити для себе оптимальну діагональ екрану. Проте при виборі телевізора також важливо врахувати розмір кімнати, де він буде розміщений, та відстань від пристрою до глядача. 

Рекомендації, як вибрати діагональ телевізора 

  1. Розмір приміщення. В маленькі кімнати (площею до 20 м?) найкраще підходять телевізори 32-40 дюймів. Середні (20-30 м?) – 40-55 дюймів. Великі кімнати (30 м? і більше) – 55-65 дюймів.
  2. Відстань перегляду. Рекомендується розміщувати телевізор на відстані 2,5-3 діагоналей екрана.
  3. Наприклад, для 55-дюймового телевізора оптимальна відстань перегляду становить 2,75-4 метри.
  4. Не забуваємо й про особисті вподобання. Деякі люди вважають за краще заповнювати все поле зору екраном, інші ж віддають перевагу комфортному перегляду з більшої відстані.

Крім діагоналі, при виборі телевізора слід також врахувати такі фактори, як роздільна здатність екрана, тип панелі (LCD, OLED, QLED), частота оновлення та інші функції. 

Скільки дюймів бувають телевізори в інтернет-магазині Avic 

В каталозі українського ритейлера техніки представлений широкий спектр телевізорів з різними діагоналями екрана, від 24 до 75 та більше дюймів. Ось деякі з найпопулярніших діагоналей. 

  • 24-32 дюйми – телевізори добре підходять для невеликих кімнат, кухонь або як додаткові екрани;
  • 37-55 дюймів – це найпопулярніша категорія телевізорів, які підходять для більшості приміщень;
  • 55-65 дюймів – моделі з таким екраном створюють ефект кінотеатру в вашій домівці;
  • 65 дюймів і більше – TV для великих конференц-залів, холів тощо.

Пам'ятайте, що це лише загальні рекомендації. Найкращий спосіб купити телевізор – це особисто подивитись його в магазині та переконатися, що він вам подобається.

В асортименті Авік можна знайти телевізори з різними діагоналями екрана від таких популярних брендів, як Samsung, LG, Sony, TCL, Hisense та багато інших.

На правах реклами






На правах реклами