Ми у Facebook
25.04.2024, 18:30

Школу БпЛА «Ятаган» очолив майор з Рівненщини

Молодий майор Сергій Матвійчук з Рівненщини отримав можливість очолити школу підготовки спеціалістів безпілотних авіаційних комплексів «Ятаган».
Сергій Матвійчук, який є випускником Львівського Ліцею ім. Героїв Крут та Національної академії Сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного, має значний досвід у сфері військової служби. Починаючи як командир взводу та роти, він брав участь у бойових операціях на Луганщині та Маріупольському напрямку. Пізніше, він став заступником командира 108-го окремого гірсько-штурмового батальйону.

У своєму інтерв'ю для «Повернись живим», Сергій Матвійчук висловив важливість професійної підготовки операторів безпілотних літальних апаратів (БПЛА). За його словами, навчання включає не лише вміння керувати дронами, а й навички налаштування та технічного обслуговування обладнання. Він підкреслив, що освоєння цих навичок вимагає часу та наполегливості.

Школа «Ятаган», створена за підтримки Фонду «Повернись живим», має за мету підготувати кваліфікованих операторів, які зможуть ефективно використовувати БПЛА у зоні бойових дій. Вона розрахована на масове навчання, з планами готувати сотні фахівців щомісяця.





На правах реклами