Ми у Facebook
10.06.2024, 14:00

Полуничне варення за 5 хвилин: Мінімум цукру, максимум смаку

Полуниця стає все доступнішою на ринках, тому саме час приготувати смачне і ароматне варення.
Якщо ви не хочете витрачати години на кухні, цей швидкий рецепт ідеально підійде для вас.

Складники:
Полуниця– 1 кг
Цукор – 0,5 кг
Лимонна кислота – 1/3 ч. л.
Желфікс 2:1 – 1 упаковка (співвідношення 2:1 означає, що на 2 частини ягід або фруктів беремо 1 частину цукру).

Приготування:

Підготовка ягід:

Помийте полуницю та просушіть її. Очистіть від хвостиків. Третину ягід наріжте на четвертинки, інші ягоди перемеліть блендером або розімніть виделкою.

Приготування пюре:

Викладіть полуничне пюре в каструлю. Додайте нарізані четвертинки полуниці.
Змішайте пакетик Желфікса з частиною цукру та додайте до варення. Додайте лимонну кислоту для збалансування смаку.

Варіння:

Доведіть суміш до кипіння. Додайте решту цукру та знову доведіть до кипіння.
Проваріть варення протягом трьох хвилин.

Консервування:

Вилийте готове варення в простерилізовані банки. Переверніть банки догори дном на п’ять хвилин, а потім переверніть назад.

Довідка:
Желфікс – це рослинний загусник для варення, мармеладу, джему, повидла або желе. Він має вигляд дрібнокристалічного порошку світло-кремового кольору і містить пектин, декстрозу, лимонну кислоту та консервант.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ