Ми у Facebook
05.06.2024, 18:35

В Рівненській обласній лікарні відкрили унікальну операційну

У Рівненській обласній клінічній лікарні імені Юрія Семенюка запрацювала сучасна операційна для проведення лапароскопічних операцій.
Вона оснащена новітнім обладнанням, яке дає можливість проводити малоінвазивні втручання за сучасними методиками, ця операційна є однією з шести в Україні, що працюють у державних лікарнях. Про це інформують у Рівненській обласній раді.

Для Західної України вона взагалі чи не єдина.

У новій операційній працює команда фахівців Центру ендоскопічної та звукової діагностики, які пройшли необхідне навчання.

Особливість лапароскопічних операцій полягає в тому, що завдяки спеціальному обладнанню лікар, проводячи діагностику і виявивши патологію, одразу може зробити хірургічне втручання.

Це інтервенційна діагностика, коли оглянувши певний орган, одразу заводиться інструмент і проводяться ендоскопічні маніпуляції.



Такі операції - менш травматичні для пацієнта, а, отже, реабілітація проходить швидше та легше, аніж після традиційних операційних втручань із розтином.

Перехід на малоінвазивні методи лікування – це тенденція сучасної медицини, і попит на ці послуги постійно зростає.

Тому минулого року обласна рада підтримала ініціативу лікарні придбати дороговартісне обладнання для операційної за кредитні кошти, а саме 10 млн грн.



За цей час позику фактично погасили з тих грошей, які лікарня заробила сама.

Власним коштом (а це ще 9 млн грн) зробили ремонт приміщення.

Крім того, завдяки системі внутрішньолікарняних грантів, для операційної придбали спеціальну мийку та шафу, не менш важливе обладнання, яке дає можливість проводити якісну дезінфекцію інструментів.

Це дасть можливість жителям Рівненщини отримувати якісну медичну допомогу за сучасними методиками.

Читайте також: Нове обладнання з'явилося у Рівненській обласній дитячій лікарні





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ