Ми у Facebook
13.06.2024, 20:39

США розширили санкції, тепер росіяни обійдуться без долара

Фото: Pexels

США оголосили про розширення санкцій проти Росії, додавши до списку понад 30 фізичних осіб і більше 200 юридичних осіб, включаючи Національний кліринговий центр та Московську біржу. Про це повідомив Міністерство фінансів США.
США оголосили про розширення санкцій проти Росії, додавши до списку понад 30 фізичних осіб і більше 200 юридичних осіб, включаючи Національний кліринговий центр та Московську біржу. Про це повідомив Міністерство фінансів США.

У заяві зазначено, що казначейство США націлене на російську фінансову систему, яка сприяє інвестиціям в оборонну промисловість та придбанню товарів для продовження агресії проти України.

Санкції охоплюють понад десяток транснаціональних мереж, які займаються відмиванням золота для російських компаній, підтримкою виробництва дронів та придбанням критичних товарів для російських програм з хімічної та біологічної зброї, обладнання для боротьби з дронами, верстатів, промислового устаткування та мікроелектроніки. Також запроваджені обмеження на доходи Росії від скрапленого природного газу.

До розширеного санкційного списку потрапили понад 200 фінансових, промислових та оборонних організацій, серед яких Московська біржа, Національний розрахунковий депозитарій, Національний кліринговий центр та Російська національна перестрахувальна компанія.

До американського чорного списку включили "Газпром інвест", АТ "СОГАЗ", АТ "РусГазДобыча", ТОВ "Арктик СПГ 1", ТОВ "Арктик СПГ 3", ТОВ "Нафтовий термінал "Білокам'янка"", який надає послуги з перевалки нафтопродуктів "Роснєфті" і "ЛУКОЙЛа", а також судноремонтний завод Чорноморського Флоту Міноборони РФ.

Санкції також торкнулися виробника друкованих плат "Резоніт", виробника супутників і дронів SR Space, виробника напівпровідників "Протон Імпульс", розробника та виробника дронів ТОВ "Безпілотні системи", АТ "Концерн Уралвагонзавод", Кіровського заводу, Кінгісеппського машинобудівного заводу і Волгоградського суднобудівного заводу.

Санкції поширюються на п'ять російських банків: "Промсвязьбанк", "Внешэкономбанк", Сбербанк Росії, "ВТБ Банк" і "ВТБ Капитал Холдинг", а також їхні закордонні представництва, незалежно від назви.

Міністерство фінансів США також повідомило про заборону надання IT-послуг будь-якій особі на території Росії. Це рішення, яке набуде чинності 12 вересня 2024 року, забороняє:

надання IT-консультування та проєктування;
IT-підтримки та хмарних сервісів для управління підприємствами;
програмного забезпечення для проєктування і виробництва.
Через санкції Московська біржа оголосила, що з 13 червня не проводитиме торги доларом США та євро. При цьому торги на інших ринках будуть продовжені за всіма інструментами, крім валютних пар з доларом США та євро.

Міністерство фінансів США розширило визначення "військово-промислової бази Росії", включивши до нього всі підсанкційні суб'єкти, навіть ті, що формально не належать до оборонної галузі. Це означає, що банки третіх країн можуть підпасти під вторинні санкції США за співпрацю з будь-яким підсанкційним суб'єктом РФ, а не тільки з тими, хто формально належить до ВПК.

Про це повідомляє Економічна правда, epravda.com.ua.

Влітку рф не зможе наступати з кількох напрямків — ISW. Шольц назвав власне бачення передумов участі росії у мирних переговорах.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини