Ми у Facebook
15.06.2024, 21:05

У Рівному рятувальники, які їхали на пожежу, потрапили в аварію

Вчора, 14 червня, на перехресті Чорновола — Соборна — Міцкевича в ДТП потрапив оперативно-штабний автомобіль ДСНС Рівненщини. Зіткнення відбулося з легковиком автомобілем.
Спецтранспорт ДСНС з увімкненими проблисковими маячками синього кольору та звуковим сигналом мчав на пожежу у багатоквартирному житловому будинку по вулиці Данила Галицького.




Поліцейські встановили, що водій авто Chevrolet, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, не надав переваги в русі службовому автомобілю ДСНС.

На щастя, обійшлося без жертв та постраждалих. Автівки отримали механічні пошкодження, а винуватець ДТП — протокол за ст. 124 (Порушення ПДР, що призвело до ДТП) КУпАП.

Рятувальники нагадують, що варто пропускати авто, яке їде на виклик:

"Кожна хвилина на вагу золота, а кожна секунда є рятівною для життя і здоров'я тих людей, до яких їдуть рятувальники. По нормативах в межах міста пожежно-рятувальне відділення має прибути до місця виклику за 10 хвилин, а в межах сільського населеного пункту за 20 хвилин. Але під час руху на дорозі трапляються недобросовісні водії, які чуючи звук сирени і побачивши проблискові маячки, відверто їх ігнорують. Тому шановні водії, рятувальники Рівненщини звертаються до вас: пропускайте автомобілі пожежно-рятувальної служби, швидкої медичної допомоги та національної поліції. Пам’ятайте, що ми працюємо на благо наших жителів", - нагадують рятувальники.





На правах реклами