Ми у Facebook
27.06.2024, 08:03

Що святкують сьогодні?

Дізнайтеся, які визначні дні у світі та в Україні відзначають сьогодні, 27 червня.
27 червня в Україні та світі відзначають Всесвітній день працівників промисловості. Свято було засноване у 1905 році в Чикаго, США. Його метою є нагадування про боротьбу за справедливі умови праці, рівність на робочому місці та солідарність між працівниками.

Також 27 червня відзначають Міжнародний день ананаса. Перші письмові згадки про цей тропічний фрукт належать Христофору Колумбу та іншим дослідникам, таким як Гонсало Фернандес де Ов'єдо-і-Вальдес і сер Волтер Рейлі. Вони зустріли ананас під час своїх подорожей до Вест-Індії, де його вирощували для виробництва вина.

Цього ж дня відзначають День народження банкомата. Саме 27 червня 1967 року в британському банку було встановлено перший автомат для видачі готівки. Його вартість становила 18 000 доларів, що на той час було значною сумою.

Також 27 червня святкують День мікро-, малих і середніх підприємств. Свято було встановлено за ініціативою Генеральної асамблеї ООН у 2007 році. Головна його мета – підвищення рівня поінформованості про важливий внесок малого бізнесу в забезпечення стійкого розвитку держави.

Крім того, 27 червня – Всесвітній день рибальства. Свято заснували в Італії у 1984 році під час з'їзду з регулювання та розвитку промислової риболовлі, а з 2001 року його святкують під офіційною егідою ООН. Головна мета – привернення уваги до важливості захисту рибних популяцій.

І нарешті, 27 червня відзначають День сонцезахисних окулярів. Ця дата була започаткована Радою зору в США для підвищення обізнаності людей про важливість захисту очей від сонячних променів.

Про це повідомляє ТСН, tsn.ua

Нагадаємо, сьогодні погода має бути лагідною





На правах реклами