Ми у Facebook
28.06.2024, 12:25

Українські юніори виступили на чемпіонаті Європи зі спідвею

Минулої неділі, 23 червня, вихованці КЗ «Рівненський міський спортивно-технічний клуб» Роман Капустін та Володимир Зламан представляли збірну України зі спідвею у фіналі парного чемпіонату Європи серед юніорів до 19 років.
Змагання планувалися на 22 червня, але через постійні зливи, важкий трек та падіння спортсменів в першому ж заїзді, гонку перенесли на наступний день.
На треку в Пілі прогнозовано перемогли представники збірної Польщі. Друге місце зайняла збірна Швеції, а третє, після перемоги у перезаїзді, дісталося збірній Данії.
Наші спортсмени фінішували на 7-му місці, набравши 8 очок.

Виступ збірної України можна оцінити по-різному. Якщо для 17-річного Романа Капустіна це були чергові європейські змагання, то для 16-річного Володимира Зламана це був дебют. Команда здобула перемогу над збірною Німеччини та боролася на рівних зі збірними Швеції та Чехії. Особливо прикрим був схід Романа Капустіна в боротьбі за друге місце в заїзді з чехами.

Наступні змагання, в яких візьмуть участь українські гонщики, відбудуться вже найближчої суботи, 29 червня, у місті Пльзень, Чехія. Роман Капустін та Назар Парніцький змагатимуться у півфіналі особистого чемпіонату Європи серед юніорів до 19 років. Ще одна гонка пройде в неділю, 30 червня, в Червонограді. Тут відбудеться перший етап чемпіонату України серед пар, де Рівне представлятимуть Роман Капустін та Володимир Зламан.

За повідомленням з управління у справах молоді та спорту Рівненської міської ради





На правах реклами