Ми у Facebook
30.06.2024, 08:06

Свята, іменини та прикмети 30 червня

Цього дня відзначають День астероїда та День соціальних мереж.
Народні прикмети і традиції на 30 червня
Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день:

- коропи опустилися на дно водойми — чекайте на негоду;
- кує зозуля до спекотного і довгого літа;
- якщо зозуля цього дня мовчить, то зима буде сніжною, а сніг випаде рано;
- вранці багато роси до сонячної погоди протягом кількох днів.

Іменини: Андрій, Іван, Матвій, Михайло, Петро, Степан, Яків, Ян.

30 червня в Україні і світі святкують Всесвітній день соціальних мереж. Особливе свято, яке виникло 2010 року за ініціативою однієї з медіа-компаній США, Mashable. Соціальні мережі — це онлайн платформи, які дозволяють нам ділитися думками, ідеями та інформацією, створюючи віртуальні спільноти. Завдяки соціальним мережам, ми завжди на зв’язку з людьми, спілкування з якими для нас важливе. Це можуть бути наші близькі, друзі, колеги або просто добрі знайомі.

Також 30 червня Міжнародний день астероїда. Свято було проголошено Генеральною Асамблеєю ООН на засіданні 6 грудня 2016 року за ініціативою Асоціації дослідників космосу (ASE) та підтримки Комітету ООН з використання космічного простору в мирних цілях (COPUOS). Це свято призначене для привернення уваги широких верств населення до небезпеки падіння астероїда на Землю.

А ще 30 червня Міжнародний день планетаризму. Його європейське коріння вперше з’явилося в Італії 1990 року завдяки ініціативі Асоціації італійських планетаріїв. 1994 року це свято отримало статус міжнародного дня, підтриманого французькими "храмами астрономії". Мета Міжнародного дня планетаріїв полягає в тому, щоб залучити міжнародну спільноту планетаріїв до співпраці, яка сприяє поширенню знань про планетарії серед громадськості. Це свято допомагає нагадати нам про важливу місію планетаріїв: "спіймати зірки" і принести їх на Землю, щоб кожен міг насолоджуватися ними і дізнаватися більше про Всесвіт.





На правах реклами