Ми у Facebook
02.07.2024, 22:37

У Держприкордонслужбі пояснили, хто стоїть за заявами про напругу на білоруському кордоні

фото з ukrinform.ua

Заяви білоруських представників про нібито напружену ситуацію на кордоні з Україною є лише «черговою інформаційною операцією», яку Мінськ здійснює за підтримки Москви.
Про це заявив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що з 21 червня в Білорусі проводиться перевірка боєготовності підрозділів. Таким чином, Мінськ намагається перекласти відповідальність за зростання військової напруженості на Україну через інформаційні вкиди про ситуацію на кордоні.

«Зараз Білорусь продовжує підтримувати країну-терористку у цій повномасштабній війні, розв'язаній проти нашої держави. Тому кордон з Білоруссю для нас, як і раніше, залишається загрозливим напрямом, і ми продовжуємо зміцнювати його як з інженерної точки зору, так тримати там необхідну кількість наших сил і засобів, щоб не допустити будь-яких дій, які можуть йти саме з території Білорусі», – сказав Демченко.

Крім того, речник Держприкордонслужби уточнив, що на даний момент на території Білорусі немає достатньої кількості російських підрозділів для повномасштабної атаки на Україну з півночі.

Про це повідомляє Слово і Діло.

Нагадаємо, білоурси розганяють фейки про вторгнення українців. Військові повністю контролюють білоруський кордон. Лукашенко заявив, що світ може здригнутися.





На правах реклами