Ми у Facebook
05.07.2024, 10:10

Сьогодні відзначають День трудоголіка

Фото: novarobota.ua

Дізнайтеся, що святкують саме сьогодні, 5 липня.
5 липня в Україні та світі відзначають День механічного олівця. Це свято присвячене важливості цього незамінного інструменту для письма в нашому повсякденному житті. Механічний олівець є улюбленим серед інженерів, архітекторів, художників і студентів завдяки своїй точності, зручності та здатності забезпечувати постійну ширину лінії. Він поєднує традиційний шарм олівців з перевагами сучасного дизайну.

Винахід механічного олівця датується 16 століттям, але лише в 19-20 століттях його конструкція була вдосконалена, а комерційне виробництво стало поширеним. Механічний олівець став не тільки практичним інструментом, але й виразником особистого стилю, з варіантами від недорогих одноразових моделей до вишуканих розкішних версій.

Також 5 липня відзначають День трудоголіка. Це свято присвячене людям, які повністю занурені у свою роботу та готові пожертвувати багатьом заради своєї професії. Трудоголіки часто ставлять кар’єру на перше місце, перед сім’єю, друзями та іншими життєвими радощами. Це свято має американське походження, але сьогодні відоме в багатьох країнах.

Крім того, 5 липня святкують Всесвітній день бікіні. Ця літня подія – справжня знахідка для кожної жінки. Ви можете святкувати, відкласти всі справи, одягнувши привабливе бікіні і насолоджуючись охолоджувальними напоями на пляжі. Всесвітній день бікіні відзначається як річниця створення відкритого купальника, дизайн якого в 1946 році запропонував французький модельєр Луїс Ріар.

У ті часи відкрита модель купальника вважалась занадто зухвалою та нескромною, тому вона поступово входила в ужиток. Своєю популярністю бікіні завдячує відомим зіркам, таким як Бріджит Бардо та Ава Гарднер, які почали носити відкриті купальники на громадських пляжах та у своїх фільмах.

Бікіні можна без сумніву назвати одним з найбільших винаходів усіх часів, навіть попри те, що його початок був не зовсім вибуховим. Чого не скажеш про його назву, яка походить від атолу Бікіні в південній частині Тихого океану, де в 1954 році випробовували водневу бомбу.

Про це повідомляє ТСН, tsn.ua.

Усе, що варто знати про 5 липня. Офіційний курс валют на 5 липня.





На правах реклами