Ми у Facebook
07.07.2024, 08:20

Екоінспекція виявила численні порушення в одній із громад на Рівненщині

Екоінспекція виявила численні порушення в одній із громад Рівненщини.
За повідомленням Державної екологічної інспекції Поліського округу, завершено перевірку Каноницької сільської ради на Рівненщині та Городоцької селищної ради на Житомирщині.

Фахівці інспекції продовжують здійснювати заходи нагляду і контролю за органами місцевого самоврядування щодо виконання ними делегованих повноважень у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Наразі завершено перевірки Каноницької сільської ради (Вараський район, Рівненська область) та Городоцької селищної ради (Житомирський район).

Основні порушення, виявлені під час перевірок, включають:

Відсутність контролю за дотриманням природоохоронного законодавства, використанням і охороною природних ресурсів загальнодержавного та місцевого значення, а також відтворення лісів.
Недостатній контроль за діяльністю підприємств у сфері управління побутовими відходами.
Відсутність проекту землеустрою для організації та встановлення меж територій природно-заповідного фонду, а також невнесення відповідних даних до Державного земельного кадастру.
Недостатній контроль за дотриманням юридичними та фізичними особами вимог у сфері управління побутовими відходами.
Відсутність контролю за забезпеченням безперешкодного й безоплатного доступу громадян до узбережжя водних об'єктів для загального водокористування відповідно до законодавства.
Головам органів місцевого самоврядування додатково наголошено на необхідності дотримання вимог законодавства, що регулює охорону навколишнього середовища, зокрема в частині виконання власних повноважень, зокрема:

Охорона атмосферного повітря.
Охорона і раціональне використання водних ресурсів.
Управління відходами.
Використання та охорона земель.
Природно-заповідний фонд.
Охорона, утримання та використання зелених насаджень.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ