Ми у Facebook
08.07.2024, 14:36

Заморожування кабачків та цукіні на зиму: 5 варіантів нарізки

Зараз ідеальний час робити заготовки із кабачків на зиму. Заморожені кабачки не тільки посмакують, а й збережуть ваші фінанси. Головне, не морозьте кабачки цілими
Вибирати кабачки для заморозки потрібно з ніжною шкіркою, що ще не огрубіла. І насіння має бути не дозріле і тверде, а дрібне і м'яке. Заморожувати можна різними способами:
- Слайсами – для смаження з часником,
- Поздовжніми пластинами – для рулетиків,
- Кубиками - для перших та других страв,
- Човниками - для фарширування,
- Тертими - для оладок та тортів.

Кабачки та цукіні миємо і витираємо насухо. Потім обрізаємо з двох кінців і якщо на шкірці є пошкодження, або потемніння, знімаємо ножем.

Слайсами
Кабачок нарізаємо кільцями, як завжди на смаження.

Перекладаємо в пакет (краще брати зіп-пакет, але й звичаний підійде), видаляємо повітря і закриваємо.

Пластинками
Наступна заготовка буде для рулетиків. Нарізаємо овоч уздовж на пластини товщина 0,5-1 см.

Перекладаємо в пакети, видаляємо по можливості повітря та закриваємо.

Кубиками
Для перших та других страв, нарізаємо кубиками.

Перекладаємо в пакети та відправляємо в камеру.

Тремо на тертку
Якщо ви любите готувати кабачкові оладки та млинці, а також кабачкові тортики, тоді натріть кабачки на терці з великими отворами.

Перекладіть у пакети, або лотки і також відправте на заморожування.

Човниками
Невеликі кабачки розрізаємо навпіл, серединку вичищаємо ложкою. Заготовки помістити у пакети, випустити повітря і в морозилку.

Підготовлену продукцію відправляємо до морозильної камери, а взимку насолоджуємося.





На правах реклами