Ми у Facebook
10.07.2024, 14:00

На Усті у Рівному запрацювали аераційні фонтани

У Рівному на водоймах запрацювали аераційні фонтани.
Як повідомив в.о. міського голови Віктор Шакирзян, аномально високі температури призводять до зменшення рівня кисню у водоймах, тож для покращення середовища біоресурсів у річці Устя в місті задіюють аераційні фонтани.

"Температура зовнішнього повітря останніми роками влітку досить висока як для нашого регіону. Зазвичай такі спекотні ночі, які спостерігаються зараз, +20°C, притаманні тропічному клімату. Саме це і призводить до зниження рівня кисню у водоймах, а, отже, й задухи риби. Подібні прикрі ситуації вже траплялися й у інших містах. Щоб уникнути цього й наситити Устю киснем використовуємо аераційні фонтани", - розповідає очільник міста.

Наразі такий фонтан функціонує в автоматичному режимі й відповідно до встановленого графіка – із 9:00 до 20:00. Фонтан працює почергово: 40 хвилин збагачує киснем воду, а потім - перерва.

"На жаль, часті відключення електроенергії не дають можливості включення аераційних фонтанів згідно з графіком. Адже його робота залежить від насосу, який живиться від ліній електропередач", - додає Віктор Шакирзян.

Допомагає здійснювати аерацію водойми в Рівному і помпа Управління ДСНС у Рівненській області. Коли на вулиці збільшується температура повітря, то цей насос допомагає ще більше насичувати воду киснем.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини