Ми у Facebook
12.07.2024, 19:09

У Дубні перенесли дату святкування Дня міста


На сесії Дубенської міської ради, що відбулася 12 липня, депутати проголосували за перенесення святкування Дня міста на 20 липня.

Раніше пропонувалося відзначати це свято 25 серпня, проте священники ПЦУ запропонували нову дату, прив'язану до Дня святого пророка Іллі.

Благочинний Дубенського благочиння ПЦУ, протоієрей Василь Лозинський, також виступив перед депутатами: "Ми побачили в проєкті рішення, що планують День міста перенести на 25 серпня. Ми звернулися до міського голови та депутатів, щоб перенесли цю дату на 20 липня".

У 2016 році День міста вже переносили з 25 серпня на 2 серпня, День святого пророка Іллі. Василь Лозинський розповів, що тоді понад сім тисяч містян підписалися у зверненні про зміну дати. "У нас древнє місто, історія пов'язана з цим святим, головний храм міста — Іллінський собор. Тоді міська влада прислухалася до людей — і перенесла на 2 серпня. Через календарну реформу багато днів та свят змістилося — і це нормальний процес, що і цю дату перенесли з 2 серпня на 20 липня".

У зв'язку зі зміною дати тепер у міській раді мають внести зміни до Статуту територіальної громади Дубна.





На правах реклами