Ми у Facebook
18.07.2024, 09:32

На Дубенщині запрацювала «Зелена кімната»

У місті Дубно почала функціонувати «Зелена кімната» – спеціальна локація для роботи з дітьми, які стали жертвами насильства або свідками злочину.
Про це повідомив начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль.

"Діти є специфічною категорією громадян, з якими часом важко працювати, і на яких може чинитися тиск з боку третіх осіб. На сьогодні 200 дітей в області є потерпілими в різних злочинах, не враховуючи тих, які самі є правопорушниками, " – зазначив Олександр Коваль.

За словами очільника області, створення «Зелених кімнат» не лише реагує на наслідки злочинних дій проти дітей, але й спонукає суспільство до обговорення проблеми насильства, щоб такі випадки не стали буденністю у нашому житті. "На жаль, в умовах війни потреба у подібних закладах є особливо актуальною, " – додав Коваль.

«Зелені кімнати» облаштовані так, щоб допомогти дитині відкритися та розповісти про травматичні події. Тут із дітьми працюють педагоги, психологи та правоохоронці. У приміщенні ведеться відеозапис, що дозволяє уникнути повторного травмування психіки постраждалих під час подальших розслідувань.

Такі кімнати вже відкрили у Рівному, Сарнах, Острозі, Вараші, Володимирці та Березному. Ще дев'ять таких приміщень перебувають на етапі створення.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ