Ми у Facebook
23.07.2024, 14:53

Військком з Рівненщини отримав більше 7 тис. доларів хабаря: як його покарали

Колишнього військкома з Рівненщини, який отримав понад 7 тисяч доларів хабаря, оштрафували на 42 тисячі гривень.
Рівненський міський суд виніс вирок Геннадію Порєчному, екс-військкому Володимиреччини, за вимагання та отримання 7400 доларів хабара від пораненого солдата.

Згідно з повідомленням zaxid.net, у грудні 2023 року Порєчний пообіцяв старшому солдату ЗСУ за 200 доларів вплинути на майора медичної служби, щоб той направив його на стаціонарне лікування спочатку в терапевтичне відділення військової частини, а потім у психіатричну лікарню в селі Орлівка.

Після отримання цієї суми, обвинувачений вимагав ще 100 доларів за видачу консультаційного висновку для проходження ВЛК. Пізніше Порєчний зажадав ще 7000 доларів за вплив на членів ВЛК, щоб вони визнали військовослужбовця непридатним до служби за станом здоров’я. 5 березня 2024 року його разом зі спільником затримали під час отримання чергового хабара на території військової частини.

На суді Геннадій Порєчний уклав угоду з прокурором про визнання вини. Суд визнав його винним за ч. 2 ст. 369-2, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 369-2 ККУ і призначив штраф у розмірі 42 500 гривень. Це рішення ще можна оскаржити в апеляційному суді.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ