Ми у Facebook
27.07.2024, 13:48

Як забронюватися у Резерв+

фото з pik.net.ua

У застосунку "Резерв+" з’явилася нова функція, яка дозволяє підвантажувати актуальні дані про бронювання до електронного військово-облікового документа. На цей момент функція доступна тільки для працівників критично важливих підприємств та тих, які забезпечують потреби Сил оборони України.
Про це повідомила пресслужба Міноборони України 26 липня. На офіційному Telegram-каналі відомства також опубліковано відеоінструкцію для перевірки статусу бронювання.

У міністерстві зазначили, що заброньовані громадяни будуть отримувати push-повідомлення щодо появи статусу бронювання в реєстрі військовозобов'язаних "Оберіг". Для отримання актуального статусу після сповіщення необхідно натиснути на кнопку з трьома крапками на головному екрані та вибрати "оновити документ" у спадному меню.

Заступниця міністра оборони з питань цифрових трансформацій Катерина Черногоренко заявила, що працівникам критично важливих підприємств та ВПК більше не потрібно носити паперові документи про бронювання, оскільки вони можуть показати інформацію у застосунку "Резерв+" на смартфоні. Статус бронювання можна отримати легко, зручно та без черг і паперової рутини.

Міноборони також нагадало, що електронне бронювання на порталі "Дія" запрацювало з 17 липня, і понад 55 тисяч працівників критично важливих підприємств вже були заброньовані онлайн.

Представники Міноборони розповіли, що команда активно працює над новими функціями застосунку, включаючи автоматичні відстрочки для певних категорій громадян. Раніше в міністерстві заявили, що темпи мобілізації значно зросли і гострої потреби у зниженні мобілізаційного віку немає. У міністерстві також пояснили, що відбір для призову здійснюється залежно від військово-облікових спеціальностей військовозобов'язаних та запитів військового керівництва. Наразі великий попит є на операторів БПЛА та фахівців ІТ-сфери, оскільки війна стає більш високотехнологічною, з широким використанням роботизованих систем.

За повідомленням з war.obozrevatel.com

Нагадаємо, ухилянти не зможуть провести перереєстрацію авто через Дію. Мобілізація: перелік захворювань у дитини, які дають право батькам на відстрочку. У Резерв+ мають зробити автоматичну відстрочку





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ