Ми у Facebook
28.07.2024, 17:00

На Рівненщині з'явилося більше Центрів життєстійкості

До Програми життєстійкості приєдналися 7 громад області, і тепер тут функціонує 7 Центрів, де навчатимуть справлятися зі страхами, керувати дитячими істериками, адаптуватися до нових умов життя та психологічно відновлюватися.
Цю інформацію повідомила Рівненська обласна державна адміністрація.

Такі Центри вже відкриті в Рівному, Здолбунові, Володимирці, а також у громадах Березнівській, Антонівській, Здовбицькій та Дядьковицькій. Подібні простори з'являються по всій Україні.

«У Центрах життєстійкості кожна людина може відвідувати групи підтримки та працювати з психологом. Кожна громада може самостійно визначати додаткові послуги, такі як юридичні, соціальні, психологічні, ветеранські консультації або допомога з працевлаштуванням», - зазначила заступниця голови Людмила Шатковська.

Нагадуємо, що кожна територіальна громада Рівненщини може долучитися до проєкту і відкрити подібний простір для своїх мешканців. Єдина умова – забезпечити та утримувати приміщення. Держава фінансує роботу фахівців та необхідні матеріали для занять, а за підтримки ВООЗ та ЮНІСЕФ навчатиме надавачів соціальних послуг.

Проєкт реалізується Міністерством соціальної політики і є частиною Всеукраїнської програми ментального здоров'я "Ти як?" під патронатом першої леді Олени Зеленської.





На правах реклами