Ми у Facebook
28.07.2024, 20:10

Ціни на молоко зростають в Україні

У другій половині липня закупівельні ціни на молоко в Україні піднялися через сильну спеку та скорочення пропозиції молока-сировини.
Про це повідомила Асоціація виробників молока.

Середня закупівельна ціна молока екстра ґатунку станом на 20 липня склала 14,12 грн/кг без ПДВ, що на 43 копійки більше порівняно з попереднім місяцем. Ціни на цей ґатунок у господарствах варіюються від 13,60 до 14,60 грн/кг без ПДВ. Верхня і нижня межі цінового діапазону виросли на 40 копійок за місяць.

Молоко вищого ґатунку в середньому коштує 14,12 грн/кг без ПДВ (+43 копійки). Ціни на цей ґатунок коливаються від 13,60 до 14,60 грн/кг без ПДВ. Порівняно з моніторингом другої половини червня, ціни зросли на 40 копійок.

Середня ціна молока першого ґатунку становить 13,20 грн/кг без ПДВ, що на 25 копійок більше, ніж у другій половині червня. Мінімальна ціна в господарствах становить 12,65 грн/кг, а максимальна – 14,05 грн/кг. За останній місяць нижня межа цінового діапазону залишилася незмінною, тоді як верхня виросла на 85 копійок.

Таким чином, середньозважена ціна на молоко трьох ґатунків склала 13,81 грн/кг без ПДВ, що на 37 копійок більше, ніж місяць тому.

Аномальна спека і дефіцит електроенергії через ракетні удари Росії по енергетичних об'єктах сприяли зменшенню виробництва молока на молочно-товарних фермах. Нестабільна робота вентиляційних систем через перебої з електропостачанням спричинила збільшення кількості теплових ударів у корів і зниження їх продуктивності. Рентабельність виробництва молочних продуктів зменшується через зростання цін на молоко сировину. Під час літніх відпусток спостерігається сповільнення попиту на молочні продукти, зазначили аналітики асоціації.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини