03.08.2024, 11:10
Готуємо смачну шакшуку на сніданок
Якщо вам набридла класична яєшня на сніданок, пропонуємо урізноманітнити її арабським варіантом — приготуйте шакшуку.
Інгредієнти:
Яйця - 4 шт
Помідор - 2 шт
Перець солодкий - 1 шт
Цибуля - 0,5 шт
Часник - 1 зубчик
Спеції: зіра, куркума, сіль, перець - до смаку
Петрушка
Олія - соняшникова чи оливкова
Процес приготування:
- Почистьте і дрібно поріжте цибулю, обсмажте її на розігрітій з 1 ст л олії сковороді. Додайте порізаний кубиками болгарський перець.
- Коли перець і цибуля стануть м'якими, додайте дрібно порізаний часник.
- Помідори почистьте від шкірки. Для цього їх потрібно ошпарити або занурити на декілька секунд в окріп. Поріжте кубиками і також вкиньте на сковороду.
- Ви можете використати консервовані томати. Вони йдуть уже без шкірки.
- Посоліть і поперчіть, додайте дрібку зіри і трошки куркуми. Ці спеції додають страві особливого аромату.
- Довести овочеву суміш до кипіння. Зробіть у ній лопаткою чотири заглибини. Вибийте у них по одному яйцю. Не забудьте окремо посолити і поперчити яйця.
- Зменште вогонь і тушкуйте страву. Шакшука готова, коли білок повністю схопиться, але жовток ще рідкуватий. Подавайте шакшуку просто на сковороді, щедро посипавши зеленню.
- Їжте зі свіжим багетом або підсушеним хлібом.
Яйця - 4 шт
Помідор - 2 шт
Перець солодкий - 1 шт
Цибуля - 0,5 шт
Часник - 1 зубчик
Спеції: зіра, куркума, сіль, перець - до смаку
Петрушка
Олія - соняшникова чи оливкова
Процес приготування:
- Почистьте і дрібно поріжте цибулю, обсмажте її на розігрітій з 1 ст л олії сковороді. Додайте порізаний кубиками болгарський перець.
- Коли перець і цибуля стануть м'якими, додайте дрібно порізаний часник.
- Помідори почистьте від шкірки. Для цього їх потрібно ошпарити або занурити на декілька секунд в окріп. Поріжте кубиками і також вкиньте на сковороду.
- Ви можете використати консервовані томати. Вони йдуть уже без шкірки.
- Посоліть і поперчіть, додайте дрібку зіри і трошки куркуми. Ці спеції додають страві особливого аромату.
- Довести овочеву суміш до кипіння. Зробіть у ній лопаткою чотири заглибини. Вибийте у них по одному яйцю. Не забудьте окремо посолити і поперчити яйця.
- Зменште вогонь і тушкуйте страву. Шакшука готова, коли білок повністю схопиться, але жовток ще рідкуватий. Подавайте шакшуку просто на сковороді, щедро посипавши зеленню.
- Їжте зі свіжим багетом або підсушеним хлібом.
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Ольга НауменкоПереглядів: 891Інші статті рубрики:
Який офіційний курс валют 8 жовтня 2024
Сьогодні Нацбанк встановив офіційну вартість валют.
переглядів: 257
Сьогодні відключати світло не планують
Сьогодні, 8 жовтня, заходи обмеження споживання не заплановані.
переглядів: 224
Модульні автоматичні вимикачі: надійний захист вашої електромережі
У світі електротехніки є пристрої, без яких неможливо уявити жодну сучасну електромережу. Один з таких незамінних елементів - модульний автоматичний вимикач. Цей невеликий, але надзвичайно важливий пристрій стоїть на сторожі безпеки вашої оселі чи офісу.
переглядів: 132
Відповідальність та медитація: астропрогноз на 8 жовтня
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 8 жовтня.
переглядів: 326