Ми у Facebook
02.08.2024, 08:05

Ямаха проти Фендера: Яка гітара краща для вас?

Популярними на весь світ виробниками гітар є Fender, Epiphone, Cort, Yamaha та Ibanez. Їх інструменти є зразком якості, зручності та надійності. Кожен бренд має свої особливості та переваги, тому покупці обирають саме той, що відповідає їх вимогам найбільше. Дуже наближеними за якістю і вартістю є гітара Фендер та Yamaha. Купуючи інструмент, покупцям часто буває важко обирати між цими двома. Однозначної поради дійсно немає, однак є кілька особливостей, що можуть стати вирішальними при виборі.

Отже, Ямаха – це японський бренд, що має виробництво гітар в Японії, Індонезії та Китаї. Однак, виробник запевняє, що потужності та якість виробництва у всіх трьох місцях однаково хороші, є стандарт якості та чіткий протокол виготовлення. Компанія з 1887 року займається виробництвом музичних інструментів. Це майже єдиний бренд, що проводить дослідження та розробки, забезпечує сервісом та обслуговуванням своїх продуктів надалі. 

Серед класичних гітар вирізняють три серії. Серія С – бюджетні моделі з полегшеним корпусом з тонкої деревини та лаку, системою розпірок. Звучання таких гітар досить якісне, ідеально підходить для навчання. Наступний клас CG – елітні гітари з ялини, кипариса, палісандра або овангкола. Такими користуються професійні музиканти. Ще одна, найбільш дорога серія GC – з тонкої деревини та ультра тонкого шару лаку. Таким чином, враховуючи потреби, можна обирати гітару підходящої серії, але усі вироби якісні та надійні. На ринку можна обрати багато акустичних та електро, бас моделей.

Яку гітару обрати

Компанія Fender американська, що працює з 1946 року. Особливо відомим стала з випуском перших електрогітар. Це дуже популярний бренд, що має величезну кількість колекцій гітар, залежно від виду: Acoustasonic (гібридні моделі, де поєднується електро та акустичний тип), California (ідеальний звук і тембр, корпус з яскравим дизайном), Paramount (універсальні моделі в преміум корпусі), Classic Design (класичний зовнішній вигляд, для гравців різного рівня), Artist Design (вінтажне або модернове звучання, відповідний дизайн) та Fender Alternative (акустично-електричні гітари з особливим зовнішнім виглядом). Є і широкий вибір різноманітних укулеле.

На загальному ринку, гітари Ямаха переважно мають вищу ціну ніж Фендер. Особливо це стосується гітар для початківців. Японський бренд має більш стриманий дизайн, його обирають поціновувачі класики, глибокого звуку, легкості та точності. Для доповнення сценічного образу, аби надихнутися яскравістю, частіше обирають гітари Фендер. Це ідеальний вибір багатьох юних аматорів. Вартість гітар цього виробника порівняно нижча, а спектр дизайну, матеріалів, стилів - ширший. 

Якщо ви бажаєте мати інструмент для сценічної гри, подорожей, розваг та любительських занять, то вам однозначно варто обрати Fender. Якщо ж на першому місці навчання та бездоганне виконання, обирайте Yamahа – такий інструмент служитиме довго та радуватиме глибоким, чітким звуком і якістю. 

На правах реклами






На правах реклами