Ми у Facebook
05.08.2024, 08:43

Сьогодні день світлофора, устриць і спідньої білизни

Сьогодні, 5 серпня, в Україні та світі відзначають кілька важливих дат.
5 серпня в Україні та світі відзначають Міжнародний день світлофора. Це свято наголошує на важливості світлофорів у забезпеченні безпеки дорожнього руху. Перший світлофор був встановлений 10 грудня 1868 року в Лондоні, біля будівлі Британського парламенту. Він мав два семафорних крила і керувався вручну. Сучасний автоматичний світлофор з’явився 5 серпня 1914 року в американському місті Клівленд. Цей світлофор мав червоний і зелений сигнали та видавав звуковий сигнал при перемиканні.

5 серпня: що готує сьогоднішній день?


Також 5 серпня святкують Всесвітній день устриць. Це свято вшановує устриць як популярний делікатес у багатьох країнах світу. Спочатку цей день почали відзначати в США як Національний день устриць, а згодом він набув міжнародного статусу.

Крім того, 5 серпня відзначають День свіжого дихання, який присвячений важливості гігієни порожнини рота та підтримці свіжого дихання. Неприємний запах з рота, або галітоз, є поширеною проблемою, що може впливати на соціальні взаємодії та впевненість у собі.

Ще одна подія цього дня — День спідньої білизни. Свято було започатковане в США компанією Freshpair у 2013 році. Вони організували марафон у Нью-Йорку з метою побити світовий рекорд Гіннеса за найбільшу кількість людей, які зібралися разом у спідній білизні.

Про це повідомляє ТСН, tsn.ua.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ