Ми у Facebook
11.08.2024, 12:44

Штам FLiRT: імунолог розповів про небезпеку нової хвилі COVID-19

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Небезпечний штам коронавірусу під грайливою назвою флірт FLiRT активно розповсюджується в Україні. В Івано-Франківській області зареєстровано перший смертельний випадок. Від нього померла 80-річна жінка.
Як зазначив голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики, лікар-імунолог Федір Лапій, захворюваність зростає в усіх регіонах України. Приріст випадків за останні тижні склав близько 25-30%.

Найбільшу небезпеку новий штам становить для людей похилого віку та осіб з хронічними захворюваннями, - зазначив Лапій.

"Дуже часто люди в такому віці мають супутні захворювання, як-от цукровий діабет або серцево-судинні захворювання. Сам по собі вік визначає групу ризику. Люди віком до 60 років, як правило, теж мають супутні хронічні захворювання, такі як цукровий діабет, серцево-судинні або онкологічні захворювання. Це також стосується дітей", - зазначив лікар.

Він також наголосив на важливості вакцинації, яка залишається найефективнішим способом захисту від коронавірусу.

Також необхідно тримати відстань, мити руки, поважати інших і залишатися вдома, якщо ви захворіли і маєте симптоми застуди, щоб не заразити когось вірусом SARS-CoV-2 та іншими збудниками.

До слова, кілька днів тому у МОЗ повідомили, чи будуть вводити карантин у зв'язку із зростанням кількості хворих на COVID-19





На правах реклами