Соус з ожини до м'яса: додає оригінальності та кислинки
Соус з ожини з яблучним соком для свинини
Цей соус додає свинині легкої фруктової солодкості та кислинки.
Інгредієнти:
200 г ожини
1 невелика цибулина (дрібно нарізана)
1 ст. л. оливкової олії
100 мл яблучного соку
2 ст. л. яблучного оцту
1 ст. л. меду або коричневого цукру
1 ч. л. гірчиці
Сіль і перець за смаком
Приготування:
Розігрійте олію в сотейнику, обсмажте цибулю до м'якості.
Додайте ожину, яблучний сік, оцет і мед. Доведіть до кипіння.
Варіть на середньому вогні 10-15 хвилин, поки соус не загусне.
Додайте гірчицю, сіль і перець. Перемішайте і подавайте зі смаженою або запеченою свининою.
Соус з ожини з червоним вином і медом для качки
Цей соус із насиченим смаком і легкою солодкістю ідеально підходить для качки.
Інгредієнти:
200 г ожини
1 ст. л. оливкової олії
1 зубчик часнику (дрібно нарізаний)
100 мл червоного вина
2 ст. л. бальзамічного оцту
2 ст. л. меду
Щіпка кориці
Сіль і перець за смаком
Приготування:
Розігрійте олію в сотейнику, додайте часник і обсмажуйте до аромату.
Додайте ожину, вино, оцет і мед. Доведіть до кипіння.
Зменшіть вогонь і варіть 15 хвилин, поки соус не загусне.
Додайте корицю, сіль і перець. Перемішайте і подавайте з качкою.
Соус з ожини з чебрецем і яловичим бульйоном для яловичини
Цей соус має глибокий, багатий смак, який чудово поєднується з яловичиною.
Інгредієнти:
200 г ожини
1 ст. л. вершкового масла
1 цибулина-шалот (дрібно нарізана)
100 мл яловичого бульйону
50 мл червоного вина
2 ст. л. бальзамічного оцту
1 ст. л. меду
Свіжий чебрець (кілька гілочок)
Сіль і перець за смаком
Приготування:
Розтопіть вершкове масло в сотейнику, додайте цибулю-шалот і обсмажте до м'якості.
Додайте ожину, бульйон, вино та оцет. Доведіть до кипіння.
Зменшіть вогонь і варіть 15 хвилин, поки соус не загусне.
Додайте мед, чебрець, сіль і перець. Перемішайте і подавайте з яловичими стейками.
Смачного!

Місяць росте: що можна садити на городі 5-11 травня

Місяць зростає, а це означає, що настав час для активних городніх робіт. Цього тижня сприятливі дати для посіву й саджання багатьох овочевих культур.
переглядів: 34
Плазуни атакують: що робити якщо вкусила змія

Розпочався сезон активності плазунів.Більшість із них не становлять загрози для здоров’я людини, втім є і такі, яких варто остерігатися.
переглядів: 54
Трихолог розповів, чому не можна мити волосся по всій довжині

Головний принцип у митті волосся, який ви скоріш за все порушуєте.
переглядів: 859
Швидкий рецепт сніданку в булочці: ситно і смачно

Швидкий і смачний сніданок: соковиті й ароматні овочі з перепелиними яйцями та моцарелою, запечені в булочці.
переглядів: 622
Синоптики попереджають про погіршення погоди в Рівному

У неділю, 4 травня, жителів Рівненської області очікує справжній весняний контраст — хмарна погода з короткими проясненнями та інтенсивними атмосферними явищами.
переглядів: 506