Ми у Facebook
11.08.2024, 18:46

У Великій Омеляні на Рівненщині душевні рани військових лікують іпотерапією

У затишній конюшні "Фавор", розташованій у селі Велика Омеляна, проводять іпотерапію для військових, які пережили посттравматичний стресовий розлад.
Заняття з іпотерапії проводяться кваліфікованими фахівцями, які підбирають індивідуальну програму для кожного пацієнта. Регулярні заняття допомагають військовим повернутися до повноцінного життя та адаптуватися до мирних умов.

Коні допомагають знизити рівень тривожності, поліпшити настрій та загальний психологічний стан. Під час занять з іпотерапії, військові вчаться знову довіряти, відновлюють емоційний баланс та відчувають спокій.





Довідково: Іпотерапія — це комплексний реабілітаційний метод, заснований на терапевтичній взаємодії з кіньми.
Їзда верхи дає добре фізичне навантаження всім групам м’язів, спонукаючи їх до поперемінного скорочення і розслаблення. Поступово відбувається покращення або й відновлення втрачених навичок з порушеними функціями. Розвивається координація, рівновага, поліпшується фізична форма. Заняття спонукають до досягнення емоційної гармонії. Іпотерапія має лікувальний ефект не лише від їзди на коні, але й завдяки безпосередньому контакту та спілкуванню з твариною, а також від догляду за нею. Такий комплекс допомагає усунути стресовий стан, позбутися напруги, почуття страху або тривоги. Іпотерапевтичні заняття допомагають розвинути такі особистісні якості як уважність, чуйність, швидкість реакції, подолання страхів, набуття впевненості, позбавлення агресивності, збудливості та замкнутості.
КСК "Фавор", Рівненського ПДМ





На правах реклами