Ми у Facebook
18.08.2024, 08:46

У Дубні дітти з аутизмом займаються іпотерапією

У Дубні, на базі обласного комунального закладу, спеціалізованої школи для дітей з інтелектуальними порушеннями, успішно впроваджують іпотерапію. Уже три роки як на території закладу утримують двох коней, а заняття з дітьми проводить кваліфікована фахівчиня.
Цей унікальний підхід спрямований на дітей з аутизмом, які під час та після занять демонструють позитивні зміни у когнітивному розвитку. Діти починають проявляти емоції, сміються, розмовляють. Як розповіла директорка закладу Тетяна Куцеля, учні не просто катаються на конях, але й виконують різноманітні вправи з логоритміки та дрібної моторики. Також у програму входять комплекси вправ для поліпшення постави та орієнтації у просторі.

Курс іпотерапії включає десять занять, кожне з яких триває від 30 до 40 хвилин, залежно від віку та фізичних потреб дитини. Протягом року близько 40 дітей дошкільного та молодшого шкільного віку проходять цей курс, який триває весь навчальний рік незалежно від сезону.

Заклад також активно пропагує іпотерапію серед директорів інших шкіл, оскільки цей метод особливо корисний для дітей з порушеннями опорно-рухового апарату.






На правах реклами