Ми у Facebook
08.10.2024, 07:33

8 жовтня: що можна і не можна робити сьогодні

Фото: Unsplash

Сьогодні, 8 жовтня, в Україні відзначають День юриста, а віряни вшановують пам’ять святої преподобної Пелагії. До початку Нового року залишилося всього 84 дні.
8 жовтня 2024 року припадає на вівторок, і сьогодні триває 958-й день війни в Україні.

Церковне свято: День пам’яті святої Пелагії



Цього дня християни вшановують святу Пелагію, яка жила у III столітті в місті Тарсі (сучасна Туреччина). Народжена в сім’ї язичників, вона вирішила присвятити своє життя служінню Богу після того, як почула проповідь про Христа. Пелагія відмовилася від шлюбу зі спадкоємцем імператора Діоклетіана, проголосивши, що вона заручена з Сином Божим. Після прийняття хрещення свята Пелагія почала проповідувати християнство, що викликало невдоволення її родини та імператора. За наказом Діоклетіана її засудили на жорстокі тортури, однак вона прийняла свою долю з молитвою і увійшла в розпечену піч.


Традиції та заборони 8 жовтня



Сьогодні не рекомендується лінуватися та проводити день у бездіяльності. Також до заходу сонця не варто переказувати погані сни та конфліктувати з іншими.


Народні прикмети на 8 жовтня



Наші предки звертали особливу увагу на погоду цього дня, вважаючи її передвісником майбутніх подій:

Яка погода 8 жовтня, такою вона буде і 8 квітня.
Якщо листя з дерев ще не опало – зима настане пізніше.
Яскраві зірки на небі – очікуйте гарну погоду.
Якщо день видався теплим, такою ж буде погода ще три тижні.
У цей день було прийнято молитися святій Пелагії про спасіння душі, особливо тим, хто страждає від залежностей. Також цього дня традиційно діставали з шафи зимовий одяг, готуючись до холодів.

Про це повідомляє ТСН, tsn.ua





На правах реклами