Ми у Facebook
17.08.2024, 22:45

Як діти-переселенці на Рівненщині можуть отримати допомогу до початку нового навчального року

У 2024 році діти-переселенці, які йдуть у перший клас на Рівненщині, мають можливість безкоштовно отримати портфель зі шкільним приладдям. Цей проєкт реалізується Офісом омбудсмена в дев’яти областях України.
Як повідомив представник уповноваженого Верховної ради з прав людини в Рівненській області Олександр Корнійчук, у межах ініціативи планується роздати 1 200 "Портфелів для першачка". Цю допомогу можуть отримати діти, які є внутрішньо переміщеними особами (ВПО) та навчатимуться у першому класі на очній формі, а також ті, хто належить до соціально вразливих категорій, таких як діти з інвалідністю, з багатодітних та малозабезпечених родин, діти-сироти, а також діти, позбавлені батьківського піклування.

На Рівненщині кількість дітей-ВПО, які йдуть у перший клас і належать до соціально вразливих категорій, є невеликою. Однак, точна кількість портфелів, які будуть роздані, ще невідома, оскільки проєкт тільки стартував і обробка заявок на гарячих лініях лише починається. За словами Олександра Корнійчука, приблизно за тиждень очікується більш точна інформація.

"Портфель для першачка" включає 35 предметів, серед яких: набір приладдя для малювання, ручки, олівці, зошити, бокс для сніданків, пенал, щоденник, пластилін, а також навчальні матеріали для лічби та читання.

Для отримання портфеля необхідно подати такі документи: довідку ВПО дитини, довідку про зарахування до першого класу в Рівненській області, а також довідку про приналежність до однієї з визначених соціально вразливих категорій.

У разі наявності всіх необхідних документів, батьки або опікуни дітей мають звернутися до обласного представництва уповноваженого з прав людини для консультації та отримання посилання на реєстрацію і завантаження документів на сайті благодійного фонду BGV. За планом, усі портфелі будуть роздані дітям до 1 вересня.

Контактний номер офісу омбудсмена в Рівненській області для реєстрації у проєкті "Портфель першачка" — 380 68 992 58 58.

Про це повідомляє Суспільне. Рівне.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ