Ми у Facebook
25.08.2024, 08:59

Чим і як годувати маленьке кошеня?

Як виростити здорове і щасливе кошеня? Одне з перших і важливих рішень - це вибір корму, який повинен повністю задовольнити потреби зростального організму. І від того, наскільки правильною буде їжа на початку життя кошеня, буде залежати й здоров’я в цілому дорослої тварини. Найкраще звичайно забирати кошеня від мами-кішки у віці 3-4 місяці, але бувають різні обставини. І ось вам довелося “усиновити” малюка, якому тільки-но виповнився місяць. Як годувати такого малюка? Який купити корм для котів?

Особливості годування місячного кошеняти 

До того, як кошеня виповнилося місяць, він харчується виключно материнським молоком або його замінником. Коли вже виповнився місяць, відбувається поступовий перехід на готовий корм, який підходить цьому періоду життя або до натуральних продуктів, які корисні для місячного віку. Це означає, що рідку їжу замінює їжа з м’якою текстурою, а потім поступово вводиться тверда. 

Місячному кошеня потрібно додавати в день не більше одного нового продукту. При цьому уважно спостерігати за станом його здоров'я: чи не з’явився бодай розлад шлунку або якась алергічна реакція. Малеча тільки-но привчається до своєї миски. Більшість кошенят швидко привчаються до миски, достатньо тільки злегка ткнути його мордочкою у їжу. 

Виробники готових кормів випускають продукцію для кошенят, яким вже виповнився місяць. Переважно це корм у вигляді паштетів і желе з дрібними шматочками м’яса. 

Як вибрати корм для кошенят: чим відрізняється корм для кошенят від корму для дорослих котів?

Котячому організму, що зростає, потрібно вживати правильну їжу, яка містить збалансовану кількість білків, вуглеводів, жирів, вітамінів і мінералів. Чим відрізняється корм для маленьких кошенят від корму для дорослих особин?

  • Калорійною їжею. Щоб малеча використовувала весь запас енергії, який в нього закладено від природи, потрібно щоб їжа була висококалорійною та містила достатньо поживних речовин. Тобто, корм для кошеняти повинен бути концентрованим, щоб маленька порція містила багато білка та калорій. 
  • Корм для кошенят також містить більше жиру, ніж корм для дорослих котів. Тому що жир - це джерело енергії. Він також допомагає краще засвоюватися вітамінам і мінералам. 
  • Кошенята - це зростальний організм, якому вкрай необхідні вітаміни й мінерали для нормального росту і розвитку всіх систем і органів організму. До складу корму для кошенят виробники додають: вітаміни А, D, E, цинк, кальцій, фосфор, омега-3 та інші корисні речовини.
  • Якщо це сухий корм, то розмір гранул корму для кошенят значно менше від корму для дорослих котів. Маленький пухнастик просто не в змозі розжувати гранули великого розміру. Тим більш, існує велика ймовірність, що він просто подавиться таким кормом. 

В мережі магазинів товарів для домашніх тварин Petslike представлені різні види кормів з потрібної категорії.

На правах реклами






На правах реклами