Ми у Facebook
29.08.2024, 12:50

Веганські, халяльні та кошерні: Міноборони розширює асортимент сухпайків

З грудня цього року Міністерство оборони України представить нові види сухпайків для військових, які враховуватимуть релігійні, медичні та етичні потреби військовослужбовців.
Про це повідомили у відомстві.

З метою забезпечення потреб військових, Міноборони впроваджує новий підхід до складання сухпайків. В асортименті з’являться рослинні, кошерні та халяльні набори, які відповідатимуть різним дієтичним уподобанням та релігійним традиціям.

Для розробки нових варіантів раціонів "Державний оператор тилу" разом з Міноборони провели консультації з релігійними організаціями та представниками захисників прав тварин. Учасники зустрічей надали свої пропозиції, зауваження та варіанти раціонів, які передали до відповідного департаменту Міноборони. Після завершення розробки та затвердження, нові сухпайки стануть доступними для військових вже з грудня цього року.

Заступник міністра оборони Дмитро Кліменков підкреслив, що багато військових мають різні релігійні традиції або дієтичні потреби. Він також наголосив, що питання харчування стосується не лише задоволення фізичних потреб, але й поваги до переконань кожного бійця.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ