Ми у Facebook
29.08.2024, 14:52

Три енергоблоки Рівненської АЕС знеструмлювалися під час обстрілу 26 серпня

Постійне представництво України при Міжнародному агентстві з атомної енергії (МАГАТЕ) оприлюднило офіційну ноту, що Росія своїми ударами по енергетиці України створює ризик для роботи ядерних об'єктів.
Заяву зробили після обстрілу 26 серпня, коли вимикалися блоки Рівненської та Південноукраїнської АЕС.

Документ опублікували 28 серпня на сайті МАГАТЕ.

"26 серпня 2024 року Російська Федерація розпочала масовану ракетну та безпілотну атаку на критично важливу інфраструктуру та енергетичний сектор України з метою паралізувати роботу об'єктів енергогенерації України", — ідеться в ноті.
Українське представництво розповіло, що через цей обстріл були відключені від мережі 1, 3 та 4 енергоблоки Рівненської атомної електростанції.

Також уранці була знижена до сумарного рівня 1800 МВт потужність енергоблоків Південноукраїнської АЕС. А вже ввечері через коливання в українській енергосистемі, спричинені атакою Росії, третій енергоблок Південноукраїнської АЕС було відключено від мережі.

Представництво України при МАГАТЕ просить розіслати державам-членам агентства вербальну ноту про ці відключення й про те, що російські атаки на енергоінфраструктуру України становлять значний ризик для стабільної роботи ядерних об'єктів та безпеки мільйонів людей.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ