Ми у Facebook
31.08.2024, 14:20

Митрополит Іларіон закликав вірян УПЦ МП вийти з Московського Патріархату заради духовної свободи і патріотизму

Митрополит Рівненський ПЦУ Іларіон закликав вірян УПЦ МП вийти з Московського Патріархату як прояв духовної свободи і патріотизму.


Митрополит Рівненський і Острозький ПЦУ Іларіон, також очільник капеланської місії ПЦУ, звернувся до духовенства та вірян УПЦ МП із закликом вийти з Московського Патріархату. Він підкреслив важливість дотримання закону та відмови від цієї церкви, назвавши вихід з УПЦ МП кроком до духовної свободи, патріотизму та істинної любові до України.

У своєму зверненні митрополит зазначив:

“Ми всі розуміємо, що діяльність організацій, які пропагують ідеї «руського міра», є неприйнятною в Україні. Вони отруюють наш народ, сіють розбрат і руйнують наше суспільство зсередини. Тому ви повинні зайняти чітку позицію та зробити все можливе, щоб захистити нашу духовну незалежність.

Я закликаю вас усвідомити важливість цього моменту та вийти з Московського Патріархату. Це не лише крок до духовної свободи, а й акт патріотизму і справжньої любові до України. Організуйте парафіяльні збори, обговоріть ситуацію та прийміть обґрунтовані рішення. Це не час для вагань і страхів, а час для рішучих дій і чіткого вибору: чи будете ви на стороні світла і правди, чи залишитесь у темряві та злі. Це рішення має прийняти кожен з вас особисто.”





На правах реклами