Ми у Facebook
03.09.2024, 18:56

Екологічна вистава "Чао-какао!": Рівненський театр ляльок вчитиме дітей сортувати сміття

Фото: Facebook Рівненський академічний обласний театр ляльок

Рівненські театрали створили унікальну постановку для найменших глядачів під назвою "Чао-какао! Привіт, чистий світ", яка навчає дітей сортувати сміття та берегти природу. Лялькарі вирушають з еко-виставою на гастролі по області.
У десяти населених пунктах Рівненщини діти зможуть долучитися до захопливої подорожі у світ екології завдяки виставі "Чао-какао!". Актори театру ляльок у доступній та цікавій формі пояснять, чому важливо сортувати сміття та берегти навколишнє середовище.

Прем'єрний показ у Рівному відбувся 1 вересня на сцені академічного обласного театру ляльок.

А сьогодні глядачам виставу показали у Клевані. Всього заплановано 10 показів.

"Це буде 10 показів в різних населених пунктах області, де є найбільш несприятлива екологічна ситуація. Стартуємо ми із Клеваня, там для дітей показали виставу на нашій пересувній сцені. По закінченню — майстер-клас, як працювати зі сміттям, як його сортувати й що з нього можна зробити. До середини вересня ми уже повинні закінчити", — розповіла Олена Ткачук для Українське радіо. Рівне.

Після закінчення проєкту вистава залишиться в репертуарі театру.

Ідея створити виставу про важливість екології виникла давно. Текст п'єси "Чао-какао! Привіт, чистий світ" написала талановита драматург Юлія Куліш в рамках лабораторії Національної спілки театральних діячів. Реалізувати цей амбітний проєкт допомогли партнери з Українського культурного фонду.









На правах реклами