Ми у Facebook
06.09.2024, 21:01

Через підпал трави на Дубенщині 529 споживачів залишилися без електропостачання

Попри численні застереження щодо шкоди навколишньому середовищу та небезпеки пожеж, мешканці області продовжують спалювати сухостій. Такі дії призводять не лише до вигоряння зелених насаджень, а й до знеструмлення цілих населених пунктів, що може становити загрозу для життя та здоров’я людей.
Про це інформують у Рівнеобленерго.

Нещодавно поблизу села Сатиїв Дубенського району через спалювання невідомими особами сухої трави на безхазяйній території загорілося дерево, яке впало на повітряну лінію електропередачі напругою 10 кВ. Внаслідок цього без електропостачання залишилися 529 споживачів у чотирьох населених пунктах району.

Усунення наслідків аварії зайняло у бригади Дубенської дільниці майже 8 годин. Фахівці, використовуючи спецтехніку, видаляли стовбур пошкодженого дерева, проводили чистку охоронної зони лінії та перетягували пошкоджені проводи, щоб у найкоротші терміни повернути електропостачання мешканцям.

Енергетики просять не розводити багаття поблизу ліній електропередачі та електроустановок. Дбати про своєчасну обрізку дерев поблизу цих ліній.






На правах реклами