Ми у Facebook
11.09.2024, 09:10

Потужна магнітна буря червоного рівня накрила Землю: Як захиститись

За прогнозами експертів, буря досягне червоного рівня К-індексу 6 і затягнеться як мінімум на два дні.
За даними супутникових систем NOAA, TESIS та міжнародних метеорологічних лабораторій у всьому світі, у вівторок 10 вересня, в першій половині дня нашу планету накрила магнітна буря червоного рівня, яка досягне відмітки К-індекс 6.

Також вказується, що ця буря буде не тільки потужною, а й затяжною - висока активність сонячної енергії буде відчуватися й сьогодні, 11 вересня. Показники бурі очікуються такі самі - до К-індексу 6.

За попередніми прогнозами, магнітосфера Землі прийде у спокійний стан тільки у четвер, 12 вересня.



Під час магнітної бурі багато людей можуть відчувати дискомфорт, такий як головний біль, втома, дратівливість або проблеми з тиском. Щоб мінімізувати вплив магнітних бур на здоров'я, варто дотримуватися кількох простих порад:

Слідкуйте за гідратацією: Пийте достатню кількість води, щоб підтримати нормальну роботу організму. Зневоднення може підсилювати симптоми, викликані магнітною бурею.

Обмежте фізичні та емоційні навантаження: Під час бурі краще уникати перевтоми та стресових ситуацій. Спокійна атмосфера допоможе зменшити можливі негативні наслідки.

Здоровий сон: Постарайтеся забезпечити собі повноцінний відпочинок. Недосипання під час магнітної бурі може погіршити самопочуття.

Правильне харчування: Додавайте до раціону продукти, багаті магнієм і калієм (банани, горіхи, зелені овочі). Це сприяє зміцненню серцево-судинної системи.

Менше кофеїну: Зменшіть споживання кави та інших напоїв із кофеїном, оскільки вони можуть підвищувати тривожність і сприяти коливанню артеріального тиску.

Прогулянки на свіжому повітрі: Незважаючи на активність Сонця, прогулянки в парках чи лісах допоможуть підтримати рівновагу в організмі й знизити стрес.

Прислухайтеся до свого тіла та не ігноруйте дискомфортні відчуття. У разі сильного погіршення самопочуття, обов'язково зверніться до лікаря.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ